6 mars 2020
19:30

Månsarps IBK

Referat: Nässjö IBF - Månsarps IBK

Nässjö studsade tillbaka. Sist vann vi med 5-1 efter mycket jämn batalj för siffrorna rann iväg med lite flyt till oss. Idag var det deras tur att vinna. Matchen inleder med många uppförsbackar. 1-0 ett lite turligt mål som kommer på skott och tar nån i "högen" och ställer David i mål 5 minuter in. David som i övrigt hoppat in för Adam som är sjuk (krya på dig). Vi tar tag i spelet och får övertag därefter. Under bra press får vi tryck, målburen hamnar ur läge men och 10-15 sekunder senare får Markus Axelsson en smörpass och gör mål. Men som sagt buren ur läge, och det döms bort. Svårt att avgöra där jag satt men hade buren vart på plats så hade det vart givet mål. Det var öppet mål oavsett. Domarna hade svårt att hitta rätt i första, framför allt fattar jag inte varför de inte påpekar till keeperns att rätta till målburen och när Matttias Kristensson får klubba i ansiktet som är en given 5 minutersutvisning väljer man att låtsas som det regnar. Men det är inte där vi förlorar, men hade säkert gett annan matchbild. Senare gör Nässjö 2-0, inte mycket att säga. Spelar runt bakom mål och hittar ledig lucka.

Andra händer inte mycket att hänga i granen, domarna helt klart bättre med och ger nog oss lite fördel. Nässjö får första utvisning, vi har svårt att hitta rätt . När sedan de är fulltaliga så blir det lide udda formation men lyckosamt. Anton Pettersson hittar till Simon Svensson som säkert hänger upp den till 2-1 i 14e minuten . Därefter hittar vi ribban 2 ggr men 2-1 står sig. Skotten här blev 13-22.

3e perioden öppnar och det 1:50 innan vi får tag i bollen, hemmalaget vinner tekning och 3-1 är nära flera gånger. När vi får andra läget efter 3:50 så gör Johan Thisell 2-2 på pass från Simon. Nu får vi press. Ny utvisning Nässjö, bättre PP men mållöst. Sekvens efter kommer 3-2 , kändes tungt. Vi tar Time out vid 12e och vid minut 17 kvitterar vi. Återigen Johan och Simon. Simon som i övrigt jobbat fram 2 frilägen innan. Vi tar också och lägger 3e ribbträffen till handlingarna här men 3-3 och förlängning väntar.

I Förlängningen tar vi en utvisning eller snarare tilldöms den. Billig men vi hade fått 3 på Nässjö innan så den är bara att gilla. Vi klarar boxen, när vi sedan är i läget att alldeles straxt plocka David för gå 6 mot 5 sista minuten så hinner vi inte dit. 4-3 kommer 3:51 in, en boll in i slottet och mål.

Simon Svensson mycket bra efter ett Wasalopp, Johan Thisell matchens lirare likväl som Nässjös målvakt Lukas Bergström. Lukas var skillnaden för Nässjö idag och han såg till att de vann. Helt odiskutabelt.. David Andersson också bra i vårt mål.

Nu väntar Vimmerby och Slätafly, 2 segrar där och vi säkrar div 2, men de får vi nog jobba in först

Resultat: 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0)
Skott: 37-40 ( 8-8, 13-22, 12-10, 4-0)